Chastity
Inlägg: 101
Blev medlem: sön dec 07, 2008 10:31 pm

Nu är jag fast igen

sön nov 03, 2019 11:39 pm

Vet inte om det är så många här som skriver eller läser inlägg här längre.
Var långt tid sen för mig också.
Jag har fallit tillbaka i självskadebeteendet och skadar mig ganska så regelbundet. Jag som hade kämpat så länge och hållit mig ifrån det.
Jag går till vårdcentralen regelbundet också och får vård för mina skador. Träffade nyligen min psykiatriläkare också ang min depression (inne på femte månaden nu) och diskuterade kring alla mina mediciner jag får (är uppe i 15 tabletter om dagen).
Höjningen av min antidepressiva får mig att må skit rent ut sagt. Jag kan knappt andas av all ångest.
Läkaren berättade även att OM mitt mående beror på EIPS (Emotionell instabil personlighetsstörning)/Borderline så kommer inte mediciner hjälpa mig, då är det terapi jag får gå för att få hjälp.
Jag flippar lite pga det. Jag vet att flera läkare tidigare sagt att dem misstänkt det, men aldrig gjort någon utredning för det.
Tänk om jag har det? Då kommer jag alltså fortsätta må såhär resten av livet. Då kommer jag alltså behöva fortsätta självskada för att få en paus ifrån ångesten som är 24 timmar om dygnet all min vaken tid. Jag får panik av det här.

Hummeldumm
Inlägg: 1027
Blev medlem: fre dec 09, 2011 12:45 pm

Re: Nu är jag fast igen

ons dec 18, 2019 1:23 pm

Jag hoppas att du fått de svar du behövde och att det inte innebär livslångt självskadande. Tror du det måste bli så eller kan du hoppas något på terapin om du nu får/fått diagnosen du inte vill ha?

Hohaj
Inlägg: 1888
Blev medlem: lör jun 18, 2011 10:40 am

Re: Nu är jag fast igen

fre dec 27, 2019 11:10 pm

Vad tungt att höra, Chastity! Det är forumet är nog rätt insomnat tyvärr, men om jag kunde ruska det till liv igen skulle jag det. Av en slump tittade jag in här ikväll. Var längesen.

Om det skulle visa sig att EIPS stämmer in på dig kan jag kanske trösta dig med att det är det personlighetssyndrom (som det kallas formellt numer istället för personlighetsstörning) som det finns bäst behandling mot och att det inte alls behöver vara livet ut, utan att det snarare är relativt vanligt att må bättre med tiden, antingen av sig själv eller med hjälp av terapi. DBT eller MBT är de behandlingsformer som brukar rekommenderas. Jag är själv diagnostiserad med EIPS och står i startgroparna för DBT.

Hohaj
Inlägg: 1888
Blev medlem: lör jun 18, 2011 10:40 am

Re: Nu är jag fast igen

fre dec 27, 2019 11:12 pm

P.S. På tal om insomnat forum. Nu när jag scrollar vidare ser jag att flera trådar lyser rött av aktivitet. Det gör mig glad. <3 D.S.

EstherG
Inlägg: 4
Blev medlem: tor feb 06, 2020 11:37 pm

Re: Nu är jag fast igen

fre feb 14, 2020 12:04 am

Chastity,

hoppas att du läser det här. Ledsen att du mår så dåligt men vill ge dig lite hopp. Jag hade själv diagnosen från tonåren upp till vuxen ålder men är efter år av behandling och myyyycket medicin nu skadefri och uppfyller sedan ca 15 år inte alla eller ens majoriteten av kriterierna för diagnos. Tyvärr har mina ätstörningar blossat upp igen under begränsad period de senaste åren men jag har inte självskapat sedan jag blev friskförklarad. Vill bara ge dig lite hopp, det går att bli fri från det. Det som hjälpt mig, utöver medicin, är utan tvekan dbt-behandling som jag gick i under tre år. Jag misstänker att de ser annorlunda ut idag men många blir hjälpta av det. En diagnos kanske kan hjälpa dig att få tillgång till insatser du inte fått annars? Önskar dig all lycka, ge inte upp.

Återgå till "Självhjälpsforum för ätstörningar & självskadebeteende"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst